Články 3 tipy na neotřelou přílohu ke grilovanému masu

3 tipy na neotřelou přílohu ke grilovanému masu

Grilovací sezóna je v plném proudu, a tak vám možná docházejí nápady, co připravit na grilu. Chcete se blýsknout před přáteli a nabídnout jim chutné a zajímavé chody? Pak pro vás máme čerstvou inspiraci – a sice 3 delikátní přílohy nejen k masu. Rozpalte gril, je čas na něco dobrého!

Překvapivě chutný grilovaný květák

Kdepak, grilovaný květák vám rozhodně ostudu neudělá. Naopak. Vytvoříte z něj zajímavou alternativu běžné přílohy, která nejspíš překvapí také vaše hosty. Stačí si nakrájet hlávku květáku – ideálně na střední plátky. Ty pak můžete, ale nemusíte předvařit. Zakápněte je olivovým olejem, okořeňte mletou paprikou a špetkou chilli. Osolte, opepřete a hurá na gril! Náš tip? Zkuste jej nechat lahodně křupavý. Bude hvězdou večera!

Glazovaná mrkev pro celou rodinu

Další chutná příloha, která rozhodně stojí za vyzkoušení. Objevte náš recept na medovohořčičnou mrkev, která se vám doslova rozplyne v ústech. Jak na to? Očištěnou mrkev vždy podélně rozřízněte napůl. Připravte si zálivku: smíchejte olivový olej, sojovou omáčku, med, hořčici, špetku miso pasty a rýžového octa s trochou česneku. Polovinu zálivky smíchejte s mrkví, poté umístětě připravené mrkve na gril. V polovině grilování mrkve otočte a natřete zbylou částí zálivky. Nakonec hotovou přílohu ozdobte sezamovými semínky. 

TIP: Jak si zpříjemnit grilování? O ochranu vašeho oblečení a komfort při přípravách se postará pánská zástěra na vaření a grilování

Neodolatelné sýrové papriky

Co takhle propojení šťavnaté grilované papriky a sýrového dua? Možná je tohle ta pravá příloha, kterou hledáte. Kombinuje křupavost paprik, jemnost mozzarelly a slanou příjemnou chuť fety. Papriky stačí podélně rozpůlit. Lodičky pak naplňte kostkami mozzarelly a fety a ozdobte snítkami máty. Hotovo – výrazná chuť fety papriky krásně dochutí, a tak si nakonec stačí jen pochutnat. A víte, co? Tohle je úžasný tip na grilování pro vegetariány. Pohostit je můžete právě sýrovými paprikami. Zaručeně nezbydou.

TIP na dárek pro grilmastery: Místo šéfem grilu se chystáte stát hostem jiného grilmastera? Přibalte vtipný dárek – co třeba stylovou zástěru s vlastním potiskem? Mistry kuchyně pak potěší třeba tričko nejlepší kuchař. A jestli si stále nevíte rady s výběrem, mrkněte na naše dárky pro muže.