Články Den sesterství

Den sesterství

Sesterství. Termín, který označuje vztah mezi ženami. Podle názvu by se mohlo zdát, že jde výhradně o vztah pokrevních sester. Ten sem samozřejmě patří také, sesterství ale znamená mnohem víc. Za sesterství se dá považovat vztah blízkých kamarádek, ale i žen, které se nikdy předtím nepotkali. Je to pouto, kterého si spousta žen velmi váží a o které se pečlivě stará.

Zdroj: Canva

Tento výjimečný vztah si každoročně připomínáme 22.2. v rámci dne sesterství. Vznikl roku 1924 na mezinárodní konferenci skautek, kde se zástupkyně jednotlivých zemí shodli na dni v roce, kdy na sebe budou všechny bez ohledu na barvu pleti nebo vyznání myslet. Z původně skautského svátku se stal den, který dnes slaví ženy po celém světě.

Zaujala vás myšlenka sesterství a chtěly byste se k oslavám letos také přidat? Máme pro vás nápady, jak tento den společně se svými “sestrami” strávit, ale i tipy na dárky!

Nové společné zážitky

Nejlepší způsob, jak den sesterství oslavit a zároveň tak vztahy ještě prohloubit, je naplánovat další společný zážitek. Vyberte se svou skupinou aktivitu, kterou máte všechny rády a vyražte do akce!

Rozhodovat se můžete mezi opravdovými dobrodružstvími jako jsou adrenalinové a jiné sporty nebo náročné výlety, na výběr ale máte i z mnohem klidnějších aktivit. Pokud nejste fanoušky adrenalinu, možná se vám zalíbí výlet do spa centra, masáže nebo jiné relaxační a kosmetické procedury. Vedle ale nebudete ani s výletem za kulturou ať už na zámek nebo třeba do galerie.

Pokud jste zaneprázdněné nebo se vám z jiných důvodu na společné akci nepovede dohodnout, určitě si nezapomeňte aspoň napsat nebo zavolat. Tak ukážete, že vám na sobě navzájem záleží!

Zdroj: Canva

Kreativní dárky pro ženy

Čokoládou a kytkou nikdy nic nezkazíte, zkusme se ale zamyslet nad něčím originálnějším. Můžete se porozhlédnout po personalizovaných drobnostech denní potřeby jako jsou obaly na telefon nebo jiná pouzdra a taštičky.

Dál se můžete podívat na hobby “vybavení”. Vášnivou čtenářku určitě potěšíte novou knihou nebo pěknou záložkou. Kuchařce uděláte radost vtipnou zástěrou a malířce novou výtvarnou sadou.

Pokud byste ale radši darovaly něco ještě originálnějšího, zkuste se podívat například na dámská trička s potiskem. Jste-li fanouškem vtipných dárků, tohle je ta ideální volba! Můžete vybírat ze spousty potisků a motivů a pokud se vám ani tak žádný z nich nebude zamlouvat, existuje možnost trička s vlastním potiskem. A kdo by nechtěl originální cool tričko?
Nyní je to na vás, naše tipy již znáte. Domluvte si s vašimi nejbližšími super akci a oslavte pořádně den sesterství!