Články Jak připravit rozlučku se svobodou?

Jak připravit rozlučku se svobodou?

Budete se vdávat nebo ženit a kromě svatby také plánujete vaši rozlučku se svobodou? Nebo jste kamarádi budoucích manželů a máte tu čest jim rozlučku zorganizovat? Ať jste kdokoliv, sestavili jsme pro vás tipy, jak na to, aby to stálo za to. Nejen ze svatby, ale také z rozlučky, by si totiž měli všichni odnést nezapomenutelný zážitek

Rozlučka ke svatbě neodmyslitelně patří. Je to čas, jehož smyslem je oslavit poslední dny ,,svobody” před vstupem do manželství a strávit co nejlepší dny se svými nejbližšími. Každý si může tyto dny oslavit po svém, neexistuje žádný předpis, co by se mělo a nemělo. Někdo dá přednost divoké párty a někdo zase klidnému posezení v restauraci nebo na zahradě. 

Společně nebo každý zvlášť?

Společná rozlučka

Je na každém, jak se rozhodne a co mu víc bude vyhovovat. Pokud má pár společné přátele, společná rozlučka je ideální. Na takový typ rozlučky se hodí pořídit páru společné svatební tričko. Na společnou rozlučku se mohou pozvat nejen kamarádi páru, ale také rodina. Zorganizovat se může posezení v restauraci nebo grilovačka venku. Jedná se vlastně o takovou předsvatební hostinu. Pro všechny zúčastněné se mohou pořídit trička s motivem rozlučky se svobodou.  

Každý zvlášť 

Pokud se rozhodnete pro rozlučku každý zvlášť, můžete ji opět pojmout na divoko nebo v klidném režimu. Pokud jste nevěsty kamarádka, zajistěte nevěstě a ostatním holkám stylové outfity, ve kterých vyrazíte slavit. Budoucí paní rozhodně potěšíte tričkem s potiskem nevěsta a vy ostatní se slaďte do stejné barvy, třeba v tričku team Bride. Účastníci pánské rozlučky se zase mohou obléknout do triček team ženich. Stále ještě nevíte, kde rozlučku uspořádat? Vyrazit můžete do baru, na projížďku limuzínou nebo zvolit klasiku a jít na striptýz. Jestli taková rozlučka ve městě není váš šálek kávy, vyražte do hor, na wellness nebo zkrátka kupte letenky a vyražte k moři. Těmito tipy se může inspirovat jak team nevěsty, tak team ženicha. 

Kdy rozlučku uspořádat?

Rozlučku je vhodné uspořádat nejlépe zhruba dva týdny až týden před svatbou. Nejdříve je vhodné se všech zeptat, jestli se jim termín hodí. Pokud jste kamarádi páru a rozlučku pro ně organizujete, jako první by se o termínu rozlučky samozřejmě měli dozvědět právě oni dva. Někteří odvážlivci se rozhodnou pro rozlučku se svobodou večer před samotným velkým dnem, kdy vstoupí do manželství. Takovou rozlučku ale nelze úplně doporučit, protože nikdy nevíte, jak druhý den dopadnete.

Kdo za rozlučku platí?

Jedna z otázek, na kterou není přesná odpověď. Standardní je, že ji zaplatí ten, kdo ji organizuje. Je možné rozdělit si náklady s ostatními účastníky rozlučky, aby to bylo spravedlivé. Pokud plánujete rozlučku uspořádat někde v baru, první rundu drinků může zaplatit nevěsta/ženich a další drinky nechat na vás ostatní. Pokud vyrážíte k moři nebo jiný výlet, který není zrovna nejlevnější, určitě nebude jeden člověk platit za všechny. V takovém případě je na místě rozdělit náklady mezi všechny účastníky.

Dary pro nevěstu a ženicha

Určitě nic nezkazíte tím, pokud nevěstě pořídíte nějaký minimalistický šperk, který si může vzít na svatbu zároveň pro ni bude vzpomínkou na rozlučku. Pro oba z páru můžete vyrobit například společnou fotoknihu, kde budou uložené vzpomínky od seznámení páru až po současnost a také společné chvíle s kamarády. Pro nevěstu i ženicha můžete pořídit fotoaparát typu polaroid, na kterém se fotky vzápětí vyvolají a pár tak může rovnou zaznamenávat zážitky z rozlučky. Pořídit také můžete párové tričko na památku. Naopak se nehodí páru pořizovat dětskou výbavičku nebo například věci do domácnosti jako hrnce nebo vysavač. 

Rady a tipy na závěr pro organizátory

Vždy respektujte přání a preference nastávajících manželů a podle toho zvolte program. Nezvěte nikoho, o kom snoubenci neví předem. Nikdy nenuťte účastníky do něčeho, co sami nechtějí. Vždy zvažte, jestli účastníci rozlučky, které plánujete pozvat, se hodí na konkrétní program. Pokud plánujete vzít na rozlučku i maminku nebo babičku nevěsty, program se striptýzem nebude asi ten nejlepší, který byste mohli zvolit. Snažte se udělat co nejlepší atmosféru, aby rozlučka byla opravdu nezapomenutelným zážitkem, kterým má být. Napovědět by vám mohli i výsledky studie, které zveřejnil populární svatební web Weddingwire. I když se jedná o zahraniční web, tak se většina odpovědí od více než tisíce dotazovaných prakticky shoduje s oblíbeností jednotlivých míst, pro konání rozlučky se svobodou u nás. Inspiraci můžete tedy načerpat i z grafu níže.