Články Jak si užít koncert oblíbené kapely naplno?

Jak si užít koncert oblíbené kapely naplno?

Chystáte se na koncert, ale nevíte, co na sebe, jak si zorganizovat čas nebo jakou zvolit dopravu? V tomto článku se dozvíte několik tipů, jak si koncert užít a přitom být připraven na cokoliv.

 

Jaké vybrat oblečení na koncert?

Často lidé chodí na koncert s kamarády nebo s partnerem. Jestli i vy jdete ve více lidech, pořiďte si společně rockové tričko nebo rovnou tričko s hudební skupinou. S výběrem vhodného oblečení také souvisí počasí. Jestliže se koncert koná venku, připravte se na různé podmínky. Předem se řiďte předpovědí počasí a podle toho vybírejte hlavně obuv. Jelikož na koncertě budete několik hodin v kuse stát, měly by boty být co nejpohodlnější. Určitě doporučujeme si vzít s sebou pláštěnku, která vám nezabere moc místa. Jak na koncerty, tak festivaly, je ideálním doplňkem ledvinka, která se před pár lety opět vrátila do módy. Navlékněte si ji přes hruď a budete tak mít své cennosti pod kontrolou. Na koncert můžete vzít například také dárek pro bubeníka nebo jiného člena kapely, který můžete předat buď v zákulisí nebo jej hodit na pódium.

Kontrola vstupenek

Před koncertem byste si rozhodně měli zkontrolovat vstupenky. V dnešní době vám už skoro všude budou stačit vstupenky uložené v mobilu, ale někdo pořád dává přednost těm tištěným. Dejte pozor, aby neměly poškozený čárový kód.

 Doprava na koncert a z koncertu 

Další věc, kterou byste měli mít před koncertem vyřešenou, je doprava tam a zpět. Důležité je nepoplést si čas začátku koncertu a dorazit na něj nejlépe s hodinovým předstihem. Pokud se koncert koná v centru města, zvolte raději hromadnou dopravu než jízdu autem. Vyhnete se tak hledání parkovacího místa. V nočních hodinách po koncertě si dávejte pozor, aby vám spoj neujel.

Pamatujte na to, že je to jedinečný zážitek, který je lepší prožít naplno než skrze obrazovku vašeho telefonu. Optimální je mít z koncertu 2 fotky a natočit si jednu oblíbenou písničku.