Články Jak vybrat dárky pro vodáky na cestu?

Jak vybrat dárky pro vodáky na cestu?

Dárek pro vodáky - úvodní fotka

Vodáctví je v České republice čím dál tím více populární, jak ukazuje graf níže. Pojďme se tedy podívat na Ideální dárky pro ty, co jsou blázni do vodáctví. Tyto dárky by měly splňovat tři úkoly: zvýšit požitek z vodáctví, zvýšit pohodlí a pomoci vodákům strávit více času na vodě. Pojďte se tedy s námi podívat na to, jak vybrat dárek, který potěší každého vodáka.

 

 

 

Jak je vidět, v průběhu let se vodáctví těší čím dál tím větší přízni, konkrétně na Vltavě, dle Sdružení pro Vltavu. Během let se zvedl průměrný počet vodáků z 6 281 (v roce 1998), na 14 411 (v roce 2018) ve sledovaném období, které trvalo vždy tři týdny v průběhu měsíců června, července a srpna.

Oblečení

Kdo by nebyl nadšený z nového vtipného trička na vodu, se kterým se může na kajaku pyšnit. Vyberte si z několika specifických designů pro vodáctví, které pomohou každému vodákovi nebo surfaři ukázat svou lásku ke sportu, i když je mimo vodu. Pro lodního kormidelníka kupte tričko s kormidlem a pro malého nadšence dětské vodácké ekg tričko. Hodit se určitě bude také ledvinka, do které se vejde spoustu nezbytností.

Malé dárky

Jedním z ideálních dárků pro vodáky je taková láhev na pití, která se vejde všude a zároveň má velký objem. Vašemu vodákovi můžete taky pořídit kvalitní kapesní nůž, protože ten na cestě rozhodně najde své využití. Chcete dárek pro začínajícího vodáka? Pak je ideální zakoupit vodákovi knihu o vodáctví. Nic taky nezkazíte přívěskem ve tvaru kanoe, kajaku nebo raftu. Pro večerní zábavu můžete koupit stolní hru jako je třeba Člověče, nezlob se nebo karty. 

Dražší dárky

I těm, kteří mají větší rozpočet a nebojí se investovat, poradíme. Hodnotný dárek můžete pořídit například v podobě kanoe, bez které se žádný vodák neobejde a mít svou vlastní ho určitě potěší. Stejně tak je důležitou součástí vodáctví kvalitní stan, který se postaví bez větší námahy za pár minut a snadno se také složí. Zkrátka další dárek, kterým vodáka nezklamete. Jinou dražší možností je pořízení výbavy do auta. Dobrá sada střešních nosičů pro přepravu plavidla je klíčovou součástí výbavy každého vodáka, aby se mohl dostat na trénink a na závody. Nosiče umožňují mimořádně bezpečné a rychlé nakládání a vykládání, takže vodák má více času na vodě. Hodí se téměř na každý trup od závodních kajaků K1 a úzkých výjezdových kajaků až po širší surfové lyže pro začátečníky.