Články Mikina, kterou nikdo nemá? Vytvořte si ji

Mikina, kterou nikdo nemá? Vytvořte si ji

Mikina, kterou nikdo nemá? Vytvořte si ji

Nudí vás konvenční oblečení a hledáte originální kousek do svého šatníku? Nebo chcete někoho překvapit stylovým oblečením vhodným jako dárek? Obyčejnou mikinu z obchodu si můžete jednoduše vylepšit. Pojďme zjistit, jak na to.

Vylepšení zipem

Efektním ozdobným prvkem může být i obyčejný zip. Proměňte ryze praktické zapínání v zajímavý detail. Stačí vzít mikinu bez potisku, pečlivě si změřit zip a podle něj vystřihnout do látky otvor. Mikinu si otočte rubovou stranou, zahněte kraj díry a prošijte. Po obvodu následně přišijte zip. Otvor můžete samozřejmě i podšít látkou, aby nezůstala v látce po rozepnutí zipu díra. Takové vylepšení oděvu vás vyjde na pár korun a jeho realizace zabere minimum času.

Stylové nášivky

Přemýšlíte nad tím, jak vyrobit dárek na poslední chvíli? Originální nášivky představují jednoduchý způsob, jak z nudné mikiny vytvořit stylový módní kousek. Ani zdaleka už totiž neslouží jen k tomu, abyste s nimi schovali skvrny na oblíbeném tričku. Vybrat si můžete stylové nášivky například s motivy vašich oblíbených kapel. Hlavně pánům se budou líbit nášivky s vojenskými motivy. V nabídce jsou i vlajky, čísla, značky nebo též symboly v různých rozměrech.

Upevnění nášivek je velmi jednoduché, lze je na vhodný materiál přišít, eventuálně nažehlit. Prodávají se také nášivky, u nichž k upevnění slouží suchý zip.

Blýskavé flitry

Flitry znáte určitě jako nutnou součást kostýmů, ať už tanečních nebo pro krasobruslaře. Uplatnění nacházejí i u společenských a plesových šatů. Využít je ale můžete i ke zkrášlení běžných kousků ve vaší skříni.

Už nemusíte přemýšlet, jak vyrobit dárek pro kamarádku. Filtry promění původně nenápadný oděv v klenot každého šatníku. A to s minimem námahy. Běžně se flitry našívají. Určitě ale nemusíte našívat jednotlivé flitry zvlášť, stačí využít elastický flitrový prýmek. Eventuálně si zvolte flitry nalepovací, k jejich upevnění se používá odolné lepidlo na textil.

Třpytivé kamínky

Patříte k trpělivým jedincům? V takovém případě se můžete chopit i lepení kamínků. Vhodné jsou i pro syntetické a pružné materiály. K lepení slouží opět speciální lepidlo, může být stejné jako na flitry. Jeho použití dovoluje prát oděvy běžně v pračce. A pozor, i když si co do vlastní šikovnosti věříte, v případě složitějších motivů si raději nejprve nakreslete předlohu a kamínky lepte až na ni.

Pokud si chcete zjednodušit práci s lepením, pořiďte si hotfixy. To jsou nažehlovací kamínky, které již mají na spodní vrstvě lepidlo. To reaguje na teplo, takže k upevnění vám poslouží i obyčejná žehlička.

Vlastní potisk

Mikinu je možné vylepšit také vlastním potiskem - nápisem nebo jakýmkoliv jiným motivem. Můžete vytvořit i vlastní mikinu, která vypadá jako fotbalový dres nebo na ni natiskněte vlastní fotografie.

Obdarujte své nejbližší jedinečným dárkem. K potiskům se používají velmi kvalitní mikiny z materiálů o vyšší gramáži. Díky tomu nemusíte mít strach o to, jak často bude obdarovaný dané oblečení nosit a prát. Určitě mu dlouho vydrží.