Články Potěšte budoucí prarodiče

Potěšte budoucí prarodiče

Jedním z nejkrásnějších okamžiků celého těhotenství je bezesporu moment, kdy se o tuto důležitou událost můžete podělit se svými nejbližšími. Jak na vtipné a originální oznámení vašeho těhotenství budoucím prarodičům?

Oznamte těhotenství s knížkou nebo botičkami

Pakliže se k tomuto kroku chystáte, zřejmě už za sebou budete mít první trimestr. Právě po jeho uplynutí, kdy už je značná pravděpodobnost, že je čerstvé těhotenství skutečně v pořádku, se většinou o budoucím novém členovi dozvídá rodina, příchod miminka se sděluje i přátelům, případně širšímu okolí.

Výjimečná chvíle si jistě zaslouží i poněkud slavnostnější ráz. Raději tak zkuste alespoň na chvíli pozdržet svoje nadšení. Přestože nejspíš máte chuť vykřičet zprávu do světa, ihned rodičům nebo tchyni a tchánovi nevolejte. Nechte si vyzrazení překvapení až na osobní setkání. Budete tak moci s nimi radost sdílet.

Samozřejmě můžete tchýni nebo mamince rovnou položit na stůl fotografii z ultrazvuku, která je všeříkající. K oznámení je ale vhodné přiložit malé překvapení. Jako dárek babičce lze použít třeba drobnost z výbavičky, často jde o botičky nebo dudlík. Z takového roztomilého detailu bude jednoznačně dojatá. Zkuste i dárek s motivem nejlepší babičky, například tričko.

Dobrý tip na dárek pro babičku je také dětská knížka s pohádkami. A nejen pro ni, také dědečkové ji po porodu určitě využijí. Rovnou dětem při ukazování obrázkové knížky mohou odvyprávět i cenné rodinné vzpomínky: „Víš, to bylo ještě než ses narodil/a...“ Nebo: „Když byla tvoje maminka tak malá jako ty…“ Malé děti jednoduše milují podobná vyprávění o tom, co bylo, než přišly na svět nebo když samy byly ještě úplně malé.

Zapomenout byste neměli ani na dárek pro dědu. Můžete mu například věnovat hrneček s vtipným nápisem, ať se rovnou ví, kdo je ten nejlepší dědeček. Zároveň si váš tatínek i tchán může ranní kávu nebo čaj vychutnat díky tomu o trochu víc. Originálním tipem je i vtipné tričko pro dědu.

Potěšte prarodiče přáním

Pro oba prarodiče můžete také vyrobit vtipné přáníčko nebo pozvánku na (budoucí) narozeniny malého vnoučka či vnučky. Někteří novopečení rodiče taktéž chystají vlastní vtipné „poukazy“ na vnoučata.

Pokud je k tomu vhodná příležitost, můžete s oznámením počkat třeba na Vánoce nebo na oslavu narozenin. A to, ať už svých nebo budoucí babičky a dědečka.

Lísteček se vzkazem, že ten nejcennější dárek se teprve chystá, můžete nenápadně vsunout právě k některému z dárků dalších, pokud má narozeniny právě někdo z prarodičů.

Máte-li narozeniny či svátek vy nebo váš partner, můžete to rovněž pojmout jako vhodnou příležitost k tomu, abyste svým blízkým o narození potomka řekli. Výhodou je pak to, že se často takto schází celá rodina z obou stran, všichni se novinku dozví najednou a nikdo nemůže říct, že byl jaksi opomenut.

Ovšem „propálit“ onu krásnou zprávu při takovýchto událostech budete muset stihnout trochu rychleji, než si bystrá rodina stačí všimnout, že tentokrát odmítáte slavnostní přípitek a začnete tak být lehce „podezřelá“.

Jestliže žádný podobný významný den v dohledu není, určitě jde o ideální šanci si ho zkrátka udělat. Kupte dort a vydejte se k budoucím prarodičům na návštěvu. U toho jim ono sladké tajemství jednoduše sdělte. Začněte klidně u těch svých a u partnerových rodičů můžete scénář zopakovat.

Oznámení trochu netradičně

Pokud máte v plánu oznámit těhotenství opravdu netradičním způsobem, nabízí se možnost vzít své prarodiče na nákup třeba do prodejny kočárků. Zeptejte se jich, zda by chtěli pomoci s výběrem a jelikož je pravděpodobné, že budou z celé situace velmi překvapení, sdělte jim novinku přímo v prodejně. Je to na vás až moc ,,šílené”? V tom případě zašlete svým rodičům odkaz nebo jim sami ukažte webové stránky s kočárky a zeptejte se jich, jaký by vybrali. Ať už se rozhodnete pro kteroukoliv možnost, vždy bude jisté, že budoucí babičku s dědečkem dojmete.