Články Připravte se na vánoční filmový maraton!

Připravte se na vánoční filmový maraton!

Je pod nulou, za okny sněží a vy máte náladu zachumlat se pod deku s horkou čokoládou a podívat se na svůj oblíbený film, třeba Harryho Pottera? Naprosto vám rozumíme.

Neexistuje totiž lepší způsob, jak strávit zimní víkend. Pokud patříte mezi ty, kdo se u jednoho filmu či dílu nezastaví, a rovnou si dopřejí celodenní maraton, tento článek je přímo pro vás! Jak si takový maraton udělat ještě lepší? 

Pohodlně se oblečte

Při sledování vašeho oblíbeného filmu nebo seriálu se chcete cítit pohodlně. Kromě volných tepláků a teplých ponožek si také oblečte buď tematické filmové tričko s klapkou nebo seriálové tričko. Podle toho, zda jste vybrali film nebo seriál. Pokud máte zrovna chuť už po několikáté zhlédnout klasiku - Hru o trůny, nezapomeňte se k tomu obléct do trička mother of dragon (které ocení hlavně budoucí maminky). Když k vám dorazí na maraton váš kamarád, co je blázen do seriálu Teorie velkého třesku, zaručeně ho potěšíte tričkem kámen nůžky papír spock. Je mezi vašimi přáteli někdo, kdo viděl Přátele snad milionkrát? Potom mu pod stromeček nadělte tričko s vlastním potiskem s originální filmovou hláškou.  

Příprava před maratonem

Ať už se chystáte na maraton sami nebo s někým, chcete si ho užít naplno s minimálním odbíháním od obrazovky a pozastavováním filmu. Určitě to znáte, když vám na stole něco chybí nebo musíte posouvat kus nábytku, abyste lépe viděli na obrazovku. Proto si dejte záležet, abyste si vše důležité připravili předem. Buďte již předem oblečení do vašeho filmového trička, přichystejte si spoustu polštářů a dek a rozsviťte světýlka. Můžete také zhasnout všechna světla a zapálit svíčky. Zkrátka se snažte vytvořit si příjemné prostředí, ve kterém budete trávit čas dalších zhruba 5 hodin. Nezapomeňte na to, že během maratonu můžete usnout, takže pokliďte ve zbytku místností a zamkněte hlavní dveře ještě předem.

Občerstvení k maratonu 

Dopřejte si to, na co máte chuť! Pokud chcete navodit opravdu útulné prostředí, bude se vám k tomu skvěle hodit horká čokoláda s perníkovým kořením a sada perníčků či sušenek. Jestliže jste fanoušci spíš klasických maratonů, určitě nezapomeňte nakoupit hodně coly, chipsů, popcornu nebo nachos. Když nestíháte, objednáním pizzy nic nezkazíte. Aby ale na stole nebyly jen nezdravé věci, určitě připravte také misku s ovocem. Bude váš filmový maraton zároveň rande? Připravte tedy obložený talíř s několika druhy sýrů, salámů a zeleniny. Samozřejmě by vám k takovému občerstvení nemělo chybět kvalitní víno

Užijte si to se správnými lidmi

V závěru si pořádně rozmyslete, s kým chcete maraton zažít. Pokud rádi u filmu mluvíte a probíráte děj, pozvěte si někoho, kdo to má stejně. Určitě byste nechtěli sedět vedle někoho, kdo se vás bude snažit celý večer ztišit. Stejně tak pokud někomu vadí jídlo při filmu, asi nebude nejlepší společností pro filmový maraton. Už víte, koho pozvete a kdy maraton uspořádáte? A pokud zrovna tápete, co si pustit,  zde vám přinášíme několik tipů na vánoční klasiky.