Články Nejlepší dárek k narození miminka?

Nejlepší dárek k narození miminka?

Těhotenství je magické období plné očekávání a změn, kdy se život budoucích rodičů pomalu, ale jistě přizpůsobuje příchodu nového člena rodiny. Je to čas, kdy se domácí prostředí začíná měnit - od přípravy dětského pokojíčku až po nákup potřebných věcí, jako jsou těhotenská trička, která doprovázejí maminku během její proměny. 

Po té následuje narození miminka, které je pro rodiče nezapomenutelným zážitkem. Ve chvíli, kdy poprvé od návratu z nemocnice přejdou přes práh svého domova, vědí, že jejich život už nikdy nebude stejný jako dřív. Čeká je spousta krásných chvil zalitých upřímným smíchem, ale také náročné okamžiky spojené s péčí o dítě. V tomto článku se zaměříme na způsoby, jak můžete rodičům v začátcích pomoci a zařídit tak, aby si každou chvíli jejich nového, společného života užili co nejvíce!

Zdroj: Canva

Buďte jim oporou

První měsíc bude tím nejsložitějším. Rodiče zažívají spoustu rychlých změn. Najednou jich je doma o jednoho víc a jejich nový spolubydlící vyžaduje nepřetržitou pozornost. Dostanou se tak do začarovaného kruhu kojení, přebalování, utěšování a probdělých nocí. Do kruhu, ze kterého se jen tak nedostanou. I když se budou potřeby dítěte časem měnit, vždy zůstanou středem rodičovského vesmíru.

Proto až budete příště okouzleně hledět do očí tomu roztomilému stvoření, zkuste si vzpomenout na všechnu tu práci za tím, která není na první pohled vidět a místo skládání komplimentů dítěti ukažte rodičům, že vy vidíte, jak skvěle to zvládají!

Zdroj: Dall-e 3

Nabídněte pomoc s hlídáním

Večeře v restauraci nebo kino? O tom si rodiče mohou nechat jen zdát. Starost o dítě je opravdu časově náročná záležitost. Pro rodiče nezbývá moc času, kdy by si mohli odpočinout, natož si společně někam vyrazit. Jedině, že by za sebe na chvíli sehnali záskok…

Udržování zdravého vztahu mezi rodiči je pro budoucnost rodiny velmi důležité. Následkem únavy může dojít ke vzniku toxického prostředí, které by pro výchovu dítěte nebylo ideální. Tak neváhejte a nabídněte na pár hodin pomoc.

Zdroj: Canva

Nenechte je zapomenout

Už jsme se seznámili s problémy spojenými s péčí o dítě. Teď je na čase, abychom se podívali na to hezké. První úsměvy, slova, krůčky, … Okamžiky, na které žádný z rodičů nechce zapomenout. O tom, co je nejlepším dárkem k narození dítěte bychom mohli vést dlouhou diskuzi. Plyšáček nebo hračky? Lahvičky nebo jiné vybavení a doplňky? Oblečení?

Všechny možnosti jsou praktické a užitečné. Ale co vymyslet něco originálního?

Něco, co bude rodičům navždy připomínat krásné okamžiky spojené s tímto obdobím jejich života. Máte vtipnou historku, fotku nebo si vzpomínáte na nějaký speciální okamžik? Vytvořte např. mikinu s potiskem, který sami navrhnete. Tím umožníte vzpomínkám žít navždy! A pokud byste chtěli něco univerzálnějšího, můžete si vybrat v našem sortimentu například body s nápisem "Budu jako maminka" nebo "Budu jako tatínek".